Digitalisation

Made for community living

KUALA LUMPUR (Sept 25): When Bon Estate Development Sdn Bhd CEO Chan Jin-Wy was young, he lived in a housing area with a “big padang” in front of his house. He recalls the neighbourhood children gathering at the field to play in the evening and older folk strolling there in the early morning. The field was more than just a recreational space. It was the element that created a close-knit community.

It was this experience that inspired him to allocate more than a quarter of the total land size at Bon Estate’s upcoming residential development project, Bon Kiara, for a central park and a clubhouse.

Located along Jalan Kiara 3 in Mont’Kiara, Bon Kiara is a freehold residential development on a 4.15-acre, C-shaped piece of land. The low-density project will house 410 units, spread across two 46-storey residential towers. The built-up sizes for the units range from 2,081 to 6,226 sq ft, with the selling price starting at RM1.2 million.

Chan says the decision to have a good-sized central park in Bon Kiara was made at the project planning stage. As such, a 1.5-acre open green space was allocated for features such as an elevated jogging and walking track, lawn and double-storey Social House, which will house active facilities that promote community living, such as a swimming pool, gym, multipurpose hall and a barbeque (BBQ) area.

“While we can’t actually build a public park here, we really wish to allocate an open space where our residents can have a picnic, kids can run and play, and residents can even host a starlight cinema if they like to. We want to create a place that brings our residents together,” Chan envisions.

Read more about Bon Kiara in the Sept 26, 2022 issue of City & Country, out with The Edge Malaysia weekly.

Save by subscribing to us for your print and/or digital copy.

P/S: The Edge is also available on Apple’s AppStore and Androids’ Google Play.

Chan says the decision to have a good-sized central park in Bon Kiara was made at the project planning stage. As such, a 1.5-acre open green space was allocated for features such as an elevated jogging and walking track, lawn and double-storey Social House, which will house active facilities that promote community living, such as a swimming pool, gym, multipurpose hall and a barbeque (BBQ) area.

Source: https://www.theedgemarkets.com/article/made-community-living

Donovan Larsen

Donovan is a columnist and associate editor at the Dark News. He has written on everything from the politics to diversity issues in the workplace.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button